Ons team

Wij doen als team ons uiterste best om iedere cliënt tevreden de deur uit te laten gaan. De deur staat altijd open voor advies; vertrouwen, betrokkenheid, deskundigheid en persoonlijk contact

Alle personen die aan het kantoor verbonden zijn, zijn gehouden aan de geheimhouding en hebben daartoe een verklaring getekend. Uw informatie wordt te allen tijden vertrouwelijk behandeld door een ieder binnen het kantoor.

Het kantoor maakt gebruik van een vaste telefoondienst met als telefonistes: Erna en Marja. Zij werken niet op de locatie, waar het kantoor gevestigd is, en informeren het kantoor middels een e-mailbericht.

Op de woensdagmiddag en vrijdagmiddag zult u doorgaans de telefonistes aan de lijn krijgen.

mr. Justine Avis-Knuit

advocaat en jeugdrechtspecialist

In 2004 is Justine als advocaat beëdigd bij de rechtbank in Haarlem, thans geheten de rechtbank Noord-Holland. Na eerst twee jaar gewerkt te hebben bij een advocatenkantoor in Hoofddorp, heeft zij vervolgens tien jaar gewerkt bij Muller & Partners Advocaten in Haarlem, waarvan zij acht jaar in de maatschap heeft gezeten.

Van 1 januari 2015 tot 1 januari 2024 heeft Justine in de maatschap Avis Advocatuur & Mediation te Hoofddorp gezeten.

Per 1 januari 2024 heeft Justine Avis advocatuur en mediation opgericht, tot 1 april 2024 handelend onder de naam Avis Advocatuur & Mediation.

Tot haar cliënten behoren zowel particulieren als ondernemers.

Justine is geboren en getogen in de Haarlemmermeer. Zij is gehuwd en moeder van twee kinderen. Tot het gezin behoort ook de bruine labrador, Charlie. Justine houdt zich in haar vrije tijd bezig met hardlopen, skiën en bootcamp.

Justine is werkzaam in het personen- en familierecht alsmede het strafrecht:

 • adoptiezaken;
 • alimentatiekwesties;
 • beëindiging samenwoning;
 • boedelscheidingen;
 • echtscheidingszaken;
 • gezagskwesties;
 • jeugdzaken;
 • kort gedingzaken;
 • mediation;
 • omgangszaken;
 • ondertoezichtstellingen jeugdigen;
 • ontbinding geregistreerd partnerschap;
 • OM-afdoeningen;
 • opstellen ouderschapsplannen;
 • strafzaken (jeugdigen, adolescenten en volwassenen);
 • uithuisplaatsingen jeugdigen.

Justine is als jeugdrechtspecialist verbonden aan de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA): www.vnja.nl. Ook wordt zij regelmatig door de rechtbank Noord-Holland verzocht om in ondertoezichtstellingszaken / uithuisplaatsingszaken minderjarigen bij te staan.

Justine staat daarvoor op de betreffende lijst van de rechtbank.

Bij afwezigheid van Justine worden de zaken waargenomen door mr. Annebeth Sieswerda (Sieswerda familierecht, Bulb Spaces, Leidsevaartweg 1, 2106 NA Heemstede, 06-82844753), maar niet eerder dan na overleg daarover met de cliënt.

Justine is waarneemster voor mr. Rosanne Dijkstra van Okkerse & Schop advocaten te Almere en Lelystad.

Justine werkt regelmatig samen met Verhulst en Verlaan te Hoofddorp. Cliënten kunnen daar terecht voor onafhankelijk financieel advies.

Ook met Karin Klein, kindbehartiger, van Focus2Be wordt er samengewerkt in die zin dat Justine zaken naar Karin kan verwijzen als daar behoefte aan is.

Foto van mr. Justine Avis-Knuit

Karina Stukart

chef de bureau/juridisch secretaresse

Sinds het jaar 2015 is Karina werkzaam bij het kantoor. Daarvoor heeft zij 19 jaar als leidinggevende in de retail gewerkt. Karina is een bevlogen secretaresse, die alle zaken inhoudelijk ook kent, zodat u met uw vragen vaak ook al bij haar terecht kunt als de advocaat niet bereikbaar is op dat moment.

Uw vragen worden uiteraard met de advocaat nadien besproken.

Karina is geboren en getogen in de Haarlemmermeer. Zij is moeder van twee zoons en houdt zich in haar vrije tijd bezig met haar gezin en met sporten. Ook houdt zij van uit eten gaan.

 

Foto van Karina Stukart

Sanne Hermans

juridisch secretaresse

Sanne studeert Rechtsgeleerheid aan de Universiteit van Amsterdam en werkt sedert twee jaar bij het kantoor.

Sanne is een betrokken secretaresse, die klaar staat voor iedere cliënt.

Sanne houdt van naar festivals gaan, uit eten gaan en van koken.

Foto van Sanne Hermans